Muhteşem Yüzyıl Dizisi Hikayesi ~ Muhteşem yüzyıl 1.Bölüm izle, Muhteşem Yüzyıl 2.bölüm izle

Muhteşem Yüzyıl Son Bölümünü İndir

27 Ağustos 2010 Cuma

Muhteşem Yüzyıl Dizisi Hikayesi


Showtv ekranlarında başlaması beklenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin hikayesini dizinin senaristi Meral okay anlattı.
MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNİ MERAL OKAY ANLATTI

Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri’ne konuk olan Meral Okay daha başlamadan çok konuşulan Muhteşem Yüzyıl dizisini anlattı.


Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri’ne konuk olan Meral Okay diziyi anlattı. Meral Okay senaryoyu tek başına yazdığını belirtti. Haftada 80 sayfa yazdığını anlatan Okay, hazırladığı hikaye ve akışı hazırlayıp gönderdiğini, tretmanın ardından son düzenlemeleri yine kendisinin yaptığını söyledi.
Dizi için iki tarih danışmanıyla çalıştıklarını anlatan Okay, dizinin Yavuz Sultan Selim’in vefatı ve Kanuni’nin tahta geçişiyle başlayacağını söylerken paralel kurguda da Hürrem’in Yavuz Sultan Selim’e Kırım’dan getirilen cariyelerle birlikte İstanbul’a gelişinin canlandırılacağını ifade etti.
Diziye hazırlanırken tarihi yakından takip ettiğini söyleyen Meral Okay, “Çok zevkli ama binlerce sayfa dokümanın ortasındasınız, onu çok iyi özümsemeniz yazım. Anlatacağınız hikayenin kahramanlarını hikayenin içerisinde dolaştırmanız lazım. Olayları atlamak mümkün değil, onu hazırlayan sebepleri de anlatmak lazım ve kapılarını kapattıkları zaman kendi hayatları da var, en zor yanı da bu” dedi. “Kanuni Sultan Süleyman, muhteşem yüzyılı yaratan adam, iktidar olarak çok başarılı ama kişisel olarak büyük trajediler var hayatında. En değer verdiği şeyleri kendi eliyle yok etmek zorunda kalıyor. Bir tek Kanuni değil o dönemki karakterler müthiş. Mimar Sinan’ın da o dönem kalfalık dönemi. Baki, Fuzuli, hepsi diziye girecekler. Süleyman’ın çağdaşları Britanya’da Tudors hanedanlığı 8. Henry, olağanüstü bir iktidar savaşı var. Doğudan Avrupa’nın içine bir Müslüman imparator büyük bir güçle ilerliyor, onların içerisinden muhteşem Süleyman doğuyor. Hürrem de çok güçlü bir karakter, saray aslında kadın iktidarı. Okudukça görüyorum müthiş bir organizasyon, sistem var. Çok güçlü bir devlet kurmuşlar” diyerek dizi ve dönem hakkında da detaylı bilgi verdi.
Dizinin iki başrol oyuncusunun belli olduğunu söyleyen Okay, “Kanuni Halit Ergenç, Valide Sultan ise Nebahat çehre, diğerleri netleşmedi” dedi.
Okay, dizinin müziklerini ise daha önce de çalıştıkları dörtlü bir grubun hazırlayacağını söyledi.

TELEVİZYON GAZETESİ



Muhteşem yüzyıl dizisi ne zaman başlıyor,muhteşem yüzyıl dizi müziği,muhteşem yüzyıl dizisinin hikayesi

Benzer Yazılar



Widget by Muhteşem Yüzyıl

0 yorum: