Muhteşem Yüzyıl Dizisi HikayesiBaşak Köklükaya Biyografisi, yaşı, boyu, kilosuMuhteşem Yüzyıl Dizisi 1.bölüm özetiMuhteşem Yüzyıl, Kanuni Sultan Süleyman DizisiMuhteşem Yüzyıl Tims Production - Show tvHalit Ergenç ( Kanuni )Muhteşem Yüzyıl Dizisi Ne Zaman Başlıyor ?Muhteşem Yüzyıl Dizisi KonusuMuhteşem Yüzyıl 1.Bölüm Fragmanı ~ Muhteşem yüzyıl 1.Bölüm izle, Muhteşem Yüzyıl 2.bölüm izle

Muhteşem Yüzyıl Son Bölümünü İndir

27 Ağustos 2010 Cuma

Muhteşem Yüzyıl Dizisi Hikayesi


Showtv ekranlarında başlaması beklenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin hikayesini dizinin senaristi Meral okay anlattı.
MUHTEŞEM YÜZYIL DİZİSİNİ MERAL OKAY ANLATTI

Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri’ne konuk olan Meral Okay daha başlamadan çok konuşulan Muhteşem Yüzyıl dizisini anlattı.


Kürşat Başar’la Yaz Sohbetleri’ne konuk olan Meral Okay diziyi anlattı. Meral Okay senaryoyu tek başına yazdığını belirtti. Haftada 80 sayfa yazdığını anlatan Okay, hazırladığı hikaye ve akışı hazırlayıp gönderdiğini, tretmanın ardından son düzenlemeleri yine kendisinin yaptığını söyledi.
Dizi için iki tarih danışmanıyla çalıştıklarını anlatan Okay, dizinin Yavuz Sultan Selim’in vefatı ve Kanuni’nin tahta geçişiyle başlayacağını söylerken paralel kurguda da Hürrem’in Yavuz Sultan Selim’e Kırım’dan getirilen cariyelerle birlikte İstanbul’a gelişinin canlandırılacağını ifade etti.
Diziye hazırlanırken tarihi yakından takip ettiğini söyleyen Meral Okay, “Çok zevkli ama binlerce sayfa dokümanın ortasındasınız, onu çok iyi özümsemeniz yazım. Anlatacağınız hikayenin kahramanlarını hikayenin içerisinde dolaştırmanız lazım. Olayları atlamak mümkün değil, onu hazırlayan sebepleri de anlatmak lazım ve kapılarını kapattıkları zaman kendi hayatları da var, en zor yanı da bu” dedi. “Kanuni Sultan Süleyman, muhteşem yüzyılı yaratan adam, iktidar olarak çok başarılı ama kişisel olarak büyük trajediler var hayatında. En değer verdiği şeyleri kendi eliyle yok etmek zorunda kalıyor. Bir tek Kanuni değil o dönemki karakterler müthiş. Mimar Sinan’ın da o dönem kalfalık dönemi. Baki, Fuzuli, hepsi diziye girecekler. Süleyman’ın çağdaşları Britanya’da Tudors hanedanlığı 8. Henry, olağanüstü bir iktidar savaşı var. Doğudan Avrupa’nın içine bir Müslüman imparator büyük bir güçle ilerliyor, onların içerisinden muhteşem Süleyman doğuyor. Hürrem de çok güçlü bir karakter, saray aslında kadın iktidarı. Okudukça görüyorum müthiş bir organizasyon, sistem var. Çok güçlü bir devlet kurmuşlar” diyerek dizi ve dönem hakkında da detaylı bilgi verdi.
Dizinin iki başrol oyuncusunun belli olduğunu söyleyen Okay, “Kanuni Halit Ergenç, Valide Sultan ise Nebahat çehre, diğerleri netleşmedi” dedi.
Okay, dizinin müziklerini ise daha önce de çalıştıkları dörtlü bir grubun hazırlayacağını söyledi.

TELEVİZYON GAZETESİ



Muhteşem yüzyıl dizisi ne zaman başlıyor,muhteşem yüzyıl dizi müziği,muhteşem yüzyıl dizisinin hikayesi


Devamını izleyin...>>

Başak Köklükaya Biyografisi, yaşı, boyu, kilosu


Muhteşem Yüzyıl dizisi çekimlerine başladığı söyleniyor. Erkek başrol oyuncusu Halit Ergenç olan dizinin kadın başrol oyuncusunun kim olacağı merakla bekleniyordu. Muhteşem Yüzyıl dizisi bayan başrol oyuncusu Başak Köklükaya.
Biyografi

Hacettepe Üniversitesi, Ankara Devlet Konservatuvarı, Bale Bölümü ile Bilkent Üniversitesi, Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi, Tiyatro Bölümü'ünden mezun oldu. 1995 yılında Şehir Tiyatroları'nda çalışmaya başladı.

İlk TV deneyimi 1995 yılında Yazlıkçılar ile oldu ve Bizimkiler dizisiyle devam etti. İlk sinema tecrübesini Ferzan Özpetek'in Hamam adlı filmiyle elde etti. Bu filmle Ankara Film Festivali'nde "Umut veren yeni kadın oyuncu" ödülünü aldı.

1999 yılında rol aldığı ve Zeki Demirkubuz'un yönettiği Üçüncü Sayfa filmiyle Türkiye'de verilen tüm sinema ödüllerini kazandı. Takip eden yıllarda kariyerini sinema ve dizi projeleriyle devam ettirdi.

Çağan Irmak'ın Mustafa Hakkında Herşey, Tassos Boulmetis'in Bir Tutam Baharat, Zeki Demirkubuz'un İtiraf, Alberto Rondalli'in Derviş, Ferzan Özpetek'in Harem Suare ve 'Hamam' filmlerinin yanı sıra, Yılmaz Erdoğan'ın Organize İşler filminde de rol aldı. Bir çok sinema eleştirmeni ve yazarına göre duru güzelliği ve doğal oyunculuğuyla, son dönemin aranan oyuncuları arasında önemli bir yer edinmiştir.

Ödülleri

* 2007 - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, En İyi Kadın Oyuncu, Küçük Kıyamet
* 2007 - Sadri Alışık Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Küçük Kıyamet
* 2006 - Beykent Üniversitesi İletişim Ödülleri, En İyi Kadın Oyuncu, Yanık Koza
* 2001 - Festival International de Cinema-Illes Balears (İspanya), En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 2000 - Orhun Arıburnu, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 2000 - 19. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Kültür Bakanlığı, En Başarılı Kadın Sanatçı Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 2000 - 19. Uluslararası İstanbul Film Festivali, Eczacıbaşı Vakfı, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 2000 - Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 1999 - Sinema Yazarları Derneği, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 1999 - 36. Antalya Film Festivali, En İyi Kadın Oyuncu Ödülü, Üçüncü Sayfa
* 1998 - 10. Ankara Uluslararası Film Festivali, Umut Veren Yeni Kadın Oyuncu Ödülü, Hamam
Rol aldığı bazı oyunlar

* Bir Atın Öyküsü
* Savaş Ve Barış
Filmografisi [değiştir]

* Kül ve Ateş
* Süt
* Küçük Kıyamet
* Organize İşler
* Mustafa Hakkında Herşey
* Bir Tutam Baharat
* Derviş
* Harem Suare
* Hamam
* İtiraf
* Duruşma
* 3.Sayfa
* Mektup
* Yanık Koza
* Uy Başuma Gelenler
* Çemberimde Gül Oya
* Sultan Makamı
* Esir Şehrin İnsanları
* Aşk Ve Gurur
* Koltuk Sevdası
* Baykuşların Saltanatı
* Rıza Beyler
* Bizimkiler
* Yazlıkçılar

Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncuları,muhteşem yüzyıl dizi ekibi,başak köklükaya yaşı,başak köklükaya boyu, kilosu,nereli. Muhteşem yüzyıl dizisinin bayan başrol oyuncusu kim.


Devamını izleyin...>>

24 Ağustos 2010 Salı

Muhteşem Yüzyıl Dizisi 1.bölüm özeti


Muhteşem Yüzyıl yeni sezonun reyting rekorlarını kırmaya aday bir dizi. Muhteşem yüzyıl 1.bölüm özeti,muhteşem yüzyıl içeriği.
Muhteşem Yüzyıl Dizisi 1 yıldan fazla süren çalışmaları meyve verdi.En sonunda dizi hayata geçiyor.Show TV de yayın hayatına başlayacak olan dizi ; Yavuz Sultan Selim’in vefatından itibaren Kanuni Sultan Süleyman’ı anlatacak.Dizi aynı zaman Kanuni’nin eşi , validesi ve stratejik önemini ön plana çıkararak , O’nu her yönüyle anlatacak.Aynı zaman’da dizi de Baki,Fuzuli gibi dönemin ileri gelen Divan şairleri,bilim insanları da diziye dahil olacak.Tam manasıyla dönemi anlatacak olan dizi büyük bir iddia ile ekranlara hazır…
Dizi’nin Senaristi Meral OKAY dizinin o dönemi tamamı ile yansıtacağı kanısında...
Dizinin Oyuncu kadrosu tam oturmasa da iki usta sanatçı şimdiden temel rollerde kesinleştirilmiş.


Muhteşem yüzyıl tanıtım fragmanı,muhteşem yüzyıl dizisi izle,muhteşem yüzyıl dizisi seyret


Devamını izleyin...>>

16 Ağustos 2010 Pazartesi

Muhteşem Yüzyıl, Kanuni Sultan Süleyman Dizisi




Kanuni Sultan Süleyman dizisi başlıyor,televizton ekranlarında yep yeni bir dizis başlayacak. Çekimlerine çok yakında başlanacak olan dizinin başrolunde Halit Ergenç oynuyor. Nebahat çehre ise yine dizinin bayan oyuncularından. Dizideki Hürrem Sulatnı kimin oynayacağı pek yakında belli olacak.
I. Süleyman (Osmanlı Türkçesi: سليمان Sulaymān; Lakabı: Kanuni (Arapça: القانونى‎, El-Kânûnî), birçok batı ülkesinde daha çok Muhteşem Süleyman) (d. 27 Nisan 1495, Trabzon – ö. 6 Eylül 1566). 10. Osmanlı padişahı ve İslam halifesidir. Babası I. Selim , annesi ise Ayşe Hafsa Sultandır.

I. Selim'den 6.557.000 km 2 devraldığı Osmanlı Devleti'ni , kırk altı yılda 14.893.000 km2'ye ulaştırmıştır (Avrupa'da 1.998.000 km2, Asya'da 4.169.000 km2, Afrika'da da 8.726.000 km2 olmak üzere). Kanuni Sultan Süleyman ve Muhteşem Süleyman olarak da anılır.

1520 yılında tahta çıktı. 1521'de Belgrat, 1522'de Rodos, 1526'da Mohaç[8], 1534'de Bağdat ve Tebriz, 1538'de Boğdan'ın tamamı ve Preveze, 1541'de Macaristan'ın tamamı, 1543'de Estergon, 1553'de Safevi topraklarının bir kısmı, 1566'da Zigetvar fethedildi. Zigetvar fethedilmeden 1 gün önce 6 Eylül 1566 tarihinde ölmüştür.

2 eşinden 8 oğlu ve 1 kızı olmuş, ancak oğullarından sadece 4'ü 1550'lere kadar sağ kalabilmiştir. Bunlar -yaş sırasıyla- Mustafa, Selim, Bayezid ve Cihangir'dir. Mustafa hariç tüm çocuklarının annesi Hürrem Sultan'dır.



Muhteşem Yüzyıl dizisi yeni sezonda reyting rekorlarını alt üst edecek gibi duruyor. Muhteşem yüzyıl yeni sezon ne zaman.


Devamını izleyin...>>

14 Ağustos 2010 Cumartesi

Muhteşem Yüzyıl Tims Production - Show tv


Muhteşem Yüzyıl dizisi yeni sezonda televizyon ekranlarına merhaba diyecek. Muhteşem Yüzyıl dizisinin kanalı belli oldu. Muhteşem Yüzyıl dizisi Show tv ekranlarında başlayacak. Eylül ayında başlaması planlanan dizinin çekimlerine başlandı.
Muhteşem Yüz yıl dizisinin yapımcılığını Timur Savcı üstlendi. Halit Ergenç’in Kanuni Sultan Süleyman‘ı canlandıracağı, Nebahat Çehre’yi ise Valide Sultan rolünde göreceğimiz projenin cast çalışmaları devam ediyor.
Muhteşem Yüzyıl dizisinin kadın başrol oyuncusu hala belli olmadı. Muhteşem yüzyıl kanalı.




Devamını izleyin...>>

Halit Ergenç ( Kanuni )


Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları belli olmaya başladı. Muhteşem yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleyman Rolünü ünlü oyuncu Halit Ergenç gerçekleştirecek.
Halit Ergenç 30 Nisan 1970,tarihinde İstanbul da dünyaya geldi. Türk dizi, film ve tiyatro oyuncusu.

Ortaöğrenimini Beşiktaş Atatürk Lisesi'nde aldı. 1989’da İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri'nden ikinci senesinde ayrılan Ergenç, aynı sene girdiği Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümlerini bitirdi.

Oyunculuk kariyerinde önemli bir yere sahip olan müzikal, opera ve bale çalışmaları arasında The Adventures of ZAK-New York, Kiss Me Kate, Tatlı Charity, Beni Seviyor, Kral ve Ben”, Amphitrion , Evita, Hayalet ve Ötekiler, Şarkılar Susarsa bulunmaktadır.

Tiyatro çalışmalarına ise Bugün Git Yarın Gel, Popcorn, Arapsaçı, Sevgilime Göz Kulak Ol oyunlarıyla devam eden sanatçının beyazperdede de rol aldığı önemli projeleri bulunmaktadır. Halit Ergenç’in televizyon kariyerinde Hiç Yoktan Aşk, Ölümün El Yazısı televizyon filmlerini, Böyle mi Olacaktı, Kara Melek, Dedem Gofret ve Ben, Esir Şehrin İnsanları, Zerda, Aliye gibi başarılı dizi projeleri izledi.

Televizyon ve sahne çalışmaları dışında program sunuculuğu ve reklam filmlerindeki performanslarıyla da son derece başarılı olan sanatçı, halen dizilerde başarılı bir görüntü çiziyor. Büyük Teklif adlı yarışma programını sunarak sunuculuktaki başarısını da ekranlara yansıttı.

Sanatçı izlenme rekorları kıran Binbir Gece adlı TV dizisinde de rol almıştır. 2006 senesinde bu dizideki rolü ile en iyi erkek oyuncu dalında Altın Kelebek ödülünü almıştır.

Halit Ergenç oyuncu Bergüzar Korel ile evli ve Ali isminde bir erkek çocuk babasıdır.

Oyuncu olduğu diziler

* Binbir Gece (dizi) 2006
* Aliye (dizi) 2004
* Zerda (dizi) 2002
* Esir Şehrin İnsanları 2003
* Baba (dizi) 2003
* Azad 2002
* Zeybek Ateşi 2002
* Kumsaldaki İzler 2002
* Dedem, Gofret ve Ben 2001
* Böyle mi Olacaktı 1997
* Kara Melek 1996

Filmografi
* Dersimiz Atatürk - 2010 Yön: Hamdi Alkan
* Acı Aşk - 2009 Yön: A. Taner Elhan
* Devrim Arabaları - 2008 Yön: Tolga Örnek
* İlk Aşk - 2006 Yön: Nihat Durak
* Babam ve Oğlum - 2005 Yön: Çağan Irmak
* The Net 2.0 - 2005 Yön: Charles Winkle
* Hiç Yoktan Aşk - 2000 Yön: Filiz Kaynak
* Ölümün El Yazısı - 2000 Yön: Feyzi Tuna

Müzikal, Opera ve Bale Çalışmaları

* 2002 “Kiss Me Kate” / Yön: Atlan Günbay
* 2001 “The Adventures of ZAK_New York” / Yön: Dan Richenbach
* 2000 “Amphitrion 2000” / Yön: Haldun Dormen
* 1999 “Tatlı Charity” / Yön: Tony Stevens
* 1999 “Beni Seviyor” / Yön: Önder Göksever
* 1997 “Evita, Hayalet ve Ötekiler” / Yön: Haldun Dormen
* 1996 “Kral ve Ben” / Yön: Haldun Dormen
* 1995 “Şarkılar Susarsa” / Yön: Çetin Akcan

Tiyatro

* 2000 “Bugün Git Yarın Gel” / Yön: Haldun Dormen
* 1998 “Popcorn” / Yön: Haldun Dormen
* 1997 “Arapsaçı” / Yön: Haldun Dormen
* 1996 “Sevgilime Göz Kulak Ol” / Yön: Haldun Dormen

Ödülleri

* 2009 Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro ödülü En iyi Erkek Oyuncu
* 2006 Altın Kelebek En iyi Erkek Oyuncu

Faaliyet alanları

Sinema, TV, Tiyatro, Müzikal, Dans, Sunuculuk, Reklam, Dublaj


Halit ergenç yaşı,halit ergenç boyu,jhalit ergenç berguzar korel evli,halit ergenç nereli.
Muhteşem Yüzyıl 1.bölüm izle,muhteşem yüzyıl 1.bölüm tanıtım fragmanı.


Devamını izleyin...>>

13 Ağustos 2010 Cuma

Muhteşem Yüzyıl Dizisi Ne Zaman Başlıyor ?


Muhteşem Yüzyıl Dizisi Eylül 2010 da başlıyor. Dizinin konusu ve dizinin hikayesi hakkında basında çıkan yazılar aşağıdaki gibi;

Halit Ergenç, yeni sezonda Kanuni adlı televizyon dizisinde Osmanlı padişahı Muhteşem Süleyman'ı canlandıracak. Yapımcılığını Timur Avcı'nın üstlendiği dizide Osmanlı İmparatorluğu'nun 10. padişahı Kanuni Sultan Süleyman'ı hayatı dizi olarak izleyiciyle buluşacak. Muhteşem Süleyman'ı canlandıracak olan Halit Ergenç'in eşi Bergüzar Korel'e de Hürrem Sultan rolü teklif edildi. Gazete Habertürk'ün haberine göre Korel, başka bir diziye başlayacağı için bu teklifi kabul etmedi. Kanuni Sultan Süleyman, 71 yıl yaşamış ve 46 yıllık padişahlığı sırasında imparatorluğu en geniş sınırlara ulaştırmıştı.


Muhteşe yüzyıl 1.bölüm izle,muhteşem yüzyıl 1.bölüm fragmanı.


Devamını izleyin...>>

Muhteşem Yüzyıl Dizisi Konusu

Televizyon ekranlarında yep yeni bir dizi başlıyor. Tims production tarafından çekileceği söylenen Muhteşem Yüzyıl dizisinin erkek başrol oyuncusu Halit Ergenç. Dizinin bayan başrol oyuncusu şu an belli değil. Ama Nebahat Çehre nin dizide oynayacak bayan oyunculardan birinin olduğu söyleniyor.



Muhteşem Yüzyıl dizisi izle,mıhteşem yüzyıl 1.bölüm hikayesi.


Devamını izleyin...>>

Muhteşem Yüzyıl 1.Bölüm Fragmanı

Muhteşem yüzyıl dizisi 1.bölüm fragmanı izle. Tv ekranlarında yepyeni bir dizi başlıyor. Muhteşem yüzyıl izle,muhteşem yüz yıl 1. bölüm özeti,muhteşem yüzyıl birinci bölüm full tanıtım fragmanı,muhteşem yüzyıl 1. bölümün fragmanını izle




Muhteşem yüzyıl izle


Devamını izleyin...>>